technicalreview.gr - Items filtered by date: December 2014

Αν και η Ευρώπη έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου προς την επίτευξη των ενεργειακών και κλιματικών στόχων που έχει θέσει για το 2020 εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα πολλές προκλήσεις. Στην αναφορά της ΙΕΑ «In-Depth Review of European Union Energy Policies» για το 2014 που δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο υπογραμμίζονται οι αλλαγές στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο και οι προκλήσεις που εγείρονται ενώ γίνονται και συστάσεις για αναγκαίες μελλοντικές δράσεις. Επιγραμματικά, η ΙΕΑ επισημαίνει ότι η ΕΕ “θα πρέπει να εξισορροπήσει τους στόχους της”.

Published in Τεχνικά Νέα

Σχεδόν το 40% των παγκόσμιων αποθεμάτων σχιστολιθικών ορυκτών καυσίμων βρίσκονται σε περιοχές που παρουσιάζεται έλλειψη νερού ή επικρατούν συνθήκες ξηρασίας. Στην αναφορά “Global Shale Gas Development: Water Availability & Business Risk” του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Υδατικών Πόρων (World Resources Institute WRI), 20 χώρες με τους μεγαλύτερους πόρους σχιστολιθικού αερίου κατηγοριοποιήθηκαν με βάση τη διαθεσιμότητα του νερού για βιομηχανική χρήση. Στο 40% των χωρών αυτών η μελλοντική παραγωγή σχιστολιθικών ορυκτών καυσίμων ενδέχεται να γίνει υπό συνθήκες έλλειψης νερού.

Published in Τεχνικά Νέα

Η ενεργειακή και περιβαλλοντική συμπεριφορά ενός κτιρίου εξαρτάται από τα αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του, τις κλιματικές συνθήκες του τόπου του και τις συνήθειες των ενοίκων του. Ακόμη, επηρεάζεται και από τη νομοθεσία που καθορίζει τους όρους σχεδιασμού και δόμησης σε κάθε τόπο. 

Published in Αρθρογραφία

Όταν κανείς αναζητά  λύσεις κινούμενου αέρα, η εταιρία Punker στο Eckernförde της Γερμανίας, είναι ο κατάλληλος προμηθευτής. Η εταιρία κατασκευάζει ανεμιστήρες και φυσητήρες σε χιλιάδες παραλλαγές. Τα εργαστήρια της εταιρείας εργάζονται συνεχώς για να βελτιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα στη μηχανική κατασκευή, στην κατανάλωση ενέργειας και στις εκπομπές θορύβου.

Published in Automation

Η εργασία παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο FP7 - BEAMS (BuildingEnergyAdvancedManagementSystem), ένα προηγμένο και ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Εγκαταστάσεων με αποκεντρωμένη ιεραρχική δομή.

Published in Αρθρογραφία

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η συγκριτική παρουσίαση μετρήσεων χαμηλόσυχνων μαγνητικών πεδίων σε τέσσερις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα εστιάζοντας: α) στις δυσμενέστερες συνθήκες έκθεσης, β) στην παρουσία αρμονικών συνιστωσών του μετρούμενου μαγνητικού πεδίου.

Published in Αρθρογραφία

Αν και το Neopor® μετράει ήδη 17 χρόνια ζωής, παραμένει καινοτόμο και αξεπέραστο. Η ιδιαιτερότητά του οφείλεται στα μικροσκοπικά μόρια του γραφίτη που περιέχονται στη σύνθεση της διογκωμένης πολυστερίνης με την εμπορική ονομασία Neopor®, τα οποία λειτουργούν ως ανακλαστήρες και απορροφητές ακτινοβολίας εμποδίζοντας τη μετάδοση της θερμότητας μέσω της ακτινοβολίας, επιτρέποντας μόνο στη συναγωγή να συμβάλλει στην απώλεια θερμότητας, αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι θερμομονωτικές πλάκες κατασκευασμένες από Neopor® να έχουν μέχρι και 20% καλύτερες μονωτικές ιδιότητες σε σχέση με το συμβατικό λευκό EPS παρουσιάζοντας το χαμηλότερο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (λ) μέχρι και 0,030 W/(m.K).

Published in Products

Το Τμήμα Κλιματισμού και Ενέργειας της LG Electronics Hellas, με υπερηφάνεια παρουσιάζει το πρώτο της εργαλείο σχεδιασμού σε περιβάλλον CAD για Συστήματα Απευθείας Εκτόνωσης. Η εφαρμογή ονομάζεται Lats Cad και συνεργάζεται με το AutoCAD 2007~2013 και δουλεύει σαν ένα “add on” εργαλείο για το σχεδιασμό συστημάτων απευθείας εκτόνωσης.

Published in Products

Σε μεγάλες κτιριακές υποδομές όπου παρατηρείται μεγάλη κατανάλωση θερμού νερού, υπάρχουν περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούνται ενεργοβόρες και μη συμφέρουσες οικονομικά λύσεις, όπως η χρήση συμβατικού φυσικού αερίου, πετρελαίου ή ηλεκτρικής θέρμανσης, με αποτέλεσμα την υψηλή κατανάλωση ενέργειας και την αυξημένη εκπομπή αερίων CO2.

Το 2020 η παγκόσμια αγορά φωτισμού αναμένεται να φτάσει τα 100 δις € εκ των οποίων το 80%  προβλέπεται να αφορά τα LED, από μόλις 10% που είναι σήμερα, τα οποία σταδιακά θα εκτοπίσουν τις υφιστάμενες τεχνολογίες φωτισμού. Έτσι, έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων, που υπόσχεται ένα πιο λαμπερό μέλλον.

Published in Αρθρογραφία
Page 1 of 2