technicalreview.gr - Items filtered by date: July 2014

Τα ασύρματα δίκτυα LAN έχουν πλέον καθιερωθεί στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Συμπληρώνουν τις υπάρχουσες υποδομές καλωδίωσης, ειδικά όταν η καλωδιακή σύνδεση είναι δύσκολη ή ανέφικτη, ή χρησιμοποιούνται στις κινητές συσκευές, σε διάφορους κλάδους της βιομηχανίας.

Published in Automation

Καθώς οι εφαρμογές 3D εκτύπωσης έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται εμπορικά εκμεταλλεύσιμες,  το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με τους 3D σαρωτές (scanners). Πλέον υπάρχει η δυνατότητα σάρωσης ενός αντικείμενου και στη συνέχεια της αναπαραγωγής του σε ένα 3D εκτυπωτή. Οι 3D εκτυπωτές μπορούν αγοραστούν από τις περισσότερες εταιρίες και έχουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάπτυξης ενός προϊόντος. Το ίδιο ισχύει και για τους 3D σαρωτές χειρός, μεγάλος αριθμός των οποίων είναι πλέον διαθέσιμος.

Published in Τεχνικά Νέα

Σύμφωνα με την πρόσφατη αναφορά “Advanced Batteries for Utility-Scale Energy Storage”  από την Αμερικανική εταιρία ανάλυσης αγορών Navigant Research, η παγκόσμια ετήσια ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας σε προηγμένους συσσωρευτές για εφαρμογές στο δίκτυο θα αυξηθεί από 412 MWh το 2014 σε περισσότερες από 51.000 MWh το 2023, με ετήσιο ποσοστό αύξησης 71%.

Published in Τεχνικά Νέα

Ιταλική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταλλουργίας, έχει αναπτύξει καινοτομικά βιδωτά καλύμματα για βίδες, παξιμάδια και μεταλλικά σπειρώματα τα οποία εκτίθενται σε αντίξοα περιβάλλοντα, όπως π.χ. εργοστάσια πετροχημικών, διυλιστήρια, ορυχεία, συστήματα παραγωγής όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες, πυρηνικοί αντιδραστήρες, εξέδρες άντλησης πετρελαίου κτλ. Τα νέα βιδωτά καλύμματα προφυλάσσουν τις μεταλλικές βίδες - παξιμάδια από ακαθαρσίες, υγρασία, σκουριά και διάβρωση του μεταλλικού σπειρώματος, ενώ παράλληλα μειώνουν τo κόστος και τον κίνδυνο ζημιάς ή ατυχήματος κατά τη συντήρηση της εγκατάστασης. Χαρακτηρίζεται από ειδικό καινοτομικό σχεδιασμό (με εσωτερικό θηλυκό σπείρωμα)  που εξασφαλίζει ερμητική στερέωση, μεγάλη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, υψηλή προστασία της βίδας-παξιμαδιού και του σπειρώματος και ευκολία χρήσης (εγκατάσταση και αφαίρεση) με το χέρι.

Οι τεχνολογίες παλετοποίησης και η σημασία τους στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη διευκόλυνση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Στο χώρο της βιομηχανικής παραγωγής και διακίνησης προϊόντων, η παλέτα αποτελεί τη μονάδα μεταφοράς προϊόντων από την παραγωγή προς την αποθήκη ή τον τελικό πελάτη. Η σωστή διαχείρισή της είναι κρίσιμη ώστε να μην προστίθενται επιπλέον κόστη στις υπάρχουσες διαδικασίες συσκευασίας αλλά και να εξασφαλίζεται ομαλή ροή προϊόντων μέσα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Το ζητούμενο είναι η σωστή παλέτα με το σωστό προϊόν να φτάσει στο σωστό προορισμό έγκαιρα, με ασφάλεια και με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Published in Αρθρογραφία

Στην παρούσα εργασία γίνεται θεωρητική και πειραματική διερεύνηση των δύο προτυποποιημένων μεθόδων προσδιορισμού των θερμικών απωλειών έμμεσα θερμαινόμενων κλειστών δοχείων αποθήκευσης θερμότητας (συντελεστής θερμικών απωλειών και στατικές θερμικές απώλειες-standing heat losses), συγκρίνοντας τα άμεσα αποτελέσματα των δύο μεθόδων καθώς και τα αποτελέσματα από την μετατροπή αυτών από τη μια μέθοδο στην άλλη.

Published in Αρθρογραφία

Η θέρμανση δαπέδου μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε συμβατική πηγή ενέργειας όπως πετρέλαιο, φυσικό αέριο κτλ. Ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημά της όμως αποτελεί ο συνδυασμός της με αντλία θερμότητας, που υποβοηθούμενη από ήπιες μορφές ενέργειας (ηλιακά συστήματα ή γεωθερμία) μπορεί να προσφέρει σημαντικά ενεργειακά και οικονομικά οφέλη.

Published in Αρθρογραφία

Η εργασία αυτή παρουσιάζει  πρόσφατα αποτελέσματα  από τη μακροχρόνια δοκιμή Φ/Β πλαισίου σε εξωτερικές συνθήκες χρησιμοποιώντας την τεχνική καθοδήγηση που προτείνεται από τα Distributed Energy Resources Laboratories (DERlab) [1]. Επιπλέον, παρουσιάζει μια προσομοίωση φωτοβολταϊκού πλαισίου, η οποία δοκιμάζεται με δεδομένα και μετρήσεις από τις υπαίθριες δοκιμές. Η προσομοίωση αποσκοπεί στον υπολογισμό των χαρακτηριστικών εξόδου φωτοβολταϊκών πλαισίων με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, τις συνθήκες ηλιακής ακτινοβολίας, τη θερμοκρασία κυψέλης καθώς και την τάση λειτουργίας τους. Η προσομοίωση έχει αναπτυχθεί ώστε να παρέχει στο χρήστη ένα φιλικό περιβάλλον, όπου του δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στη χρήση ήδη καταχωρημένων βιομηχανικών Φ/Β πλαισίων ή να εισάγει ο ίδιος τα τεχνικά χαρακτηριστικά οποιουδήποτε Φ/Β πλαισίου επιθυμεί.

Published in Αρθρογραφία

Οι συσκευές εισόδου του υπολογιστή είναι πολύ γνωστές ως πηγές μικροβίων. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Interface έχει την λύση: αντιμικροβιακά πληκτρολόγια και ποντίκια φτιαγμένα από χαλκό. Σύμφωνα με την έκθεση του Infection Control Today άψυχα αντικείμενα μπορούν να λειτουργήσουν ως πηγή μόλυνσης, με το ένα χέρι να εναποθέτει μικρόβια τα οποία στη συνέχεια μπορούν να μεταφερθούν στο άλλο, γεγονός που μπορεί να επιφέρει πιθανή μόλυνση.

Published in Products

Στο προηγούμενο άρθρο παρουσιάστηκε η μεγάλη σημασία της χρήσης των  ρυθμιστών στροφών στη σύγχρονη βιομηχανία καθώς και η ευρεία αποδοχή τους παγκοσμίως. Προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία τους σε βάθος χρόνου και σύμφωνα με τις βιομηχανικές απαιτήσεις, η ΑΒΒ ακολουθεί το μοντέλο του κύκλου ζωής (life cycle services) και στους ρυθμιστές στροφών, με στόχο να οργανώσει και να προετοιμάσει καλύτερα τους χρήστες των μηχανημάτων αυτών για τις μεταβάσεις μεταξύ των διαφορετικών φάσεων στον κύκλο ζωής τους. Στο άρθρο αυτό θα δούμε αναλυτικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες σε κάθε φάση, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με τις σημερινές βιομηχανικές απαιτήσεις παγκοσμίως.

Published in Driving in the Future