technicalreview.gr - Items filtered by date: March 2015

Η Grundfos διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία για το θέμα της διάβρωσης και έχει αναπτύξει ειδικό λογισμικό για την επιλογή της πλέον κατάλληλης αντλίας για μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Published in Αρθρογραφία

Σε παγκόσμια κλίμακα τα κτίρια καταναλώνουν το 41% της παγκόσμιας ενέργειας, ενώ παράγουν το 21% των εκπομπών CO2. Ανεξαρτήτως τύπου κτιρίου, το κόστος κατασκευής του, αποτελεί μόνο το 20% της συνολικής επένδυσης, ενώ το υπόλοιπο 80% είναι το κόστος λειτουργίας του. Από αυτό το κόστος λειτουργίας, τα ενεργειακά κόστη αποτελούν το 40%. Βάσει των υψηλών αυτών ποσοστών, η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας είναι πλέον επιτακτική, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Published in Αρθρογραφία

H έρευνα που παρουσιάζεται είναι μέρος του Προγράμματος European Metrology Research Program (EMRP), το οποίο συνχρηματοδοτείται από τις χώρες του EURAMET που συμμετέχουν στο EMRP και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Published in Αρθρογραφία

Στα πρόθυρα της εμπορικής ανάπτυξης βρίσκεται η παραγωγή ενέργειας από την κυμάτωση της θάλασσας. Ωστόσο, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια προτού γίνει δυνατή η αξιοποίηση της δύναμης της παλίρροιας και των κυμάτων σε κάθε ακτή.

Published in Τεχνικά Νέα

Αντλία Θερμότητας είναι η συσκευή που εκμεταλλευόμενη τη διαφορά θερμοκρασίας εξωτερικού περιβάλλοντος κτηρίου μπορεί να ψύξει ή να θερμάνει τους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου. Σε συνδυασμό με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και συστημάτων ως αυτοπαραγωγός (net metering – ενεργειακόςσυμψηφισμός) μπορεί να μηδενίσει το κόστος του ρεύματος!

Published in Products

Σε πολλούς κλάδους υπάρχει η ανάγκη τακτικών επιθεωρήσεων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. Σύγχρονα συστήματα που αναπτύσσονται ως εφαρμογές σε έξυπνες συσκευές διευκολύνουν τις εργασίες επιθεώρησης προσφέροντας μεγαλύτερη αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Η εταιρία Pfeiderer, στη Βαυαρία της Γερμανίας, αντικατέστησε το απαρχαιωμένο σύστημα παραγωγής με ένα απόλυτα σύγχρονο και πλέον λειτουργεί το μεγαλύτερο και πιο μοντέρνο εργοστάσιο παραγωγής μοριοσανίδων στην Ευρώπη. Η επένδυση θέτει νέα τεχνολογικά πρότυπα και λόγω της αξιοσημείωτης εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων έλαβε χορηγία από το κράτος.

Published in Automation

Η εξοικονόμηση ενέργειας στην βιομηχανική παραγωγή αποτελεί θέμα ιδιαίτερης αξίας. Βασική επιδίωξη και πρωταρχικός στόχος είναι η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας με ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγικότητας.

Published in Driving in the Future

Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται η πολιτική ενεργειακού συμψηφισμού αυτοπαραγωγών από Φωτοβολταϊκές (Φ/Β) εγκαταστάσεις που ξεκίνησε το Δεκέμβριο 2014, ενώ αναλύονται μέσω δύο μελετών περίπτωσης οι σημαντικότερες παράμετροι που επηρεάζουν την ελκυστικότητα μιας τέτοιας επένδυσης.

Published in Αρθρογραφία