technicalreview.gr - Items filtered by date: June 2015

Με την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων (EPBD 31/2010/EC), θα μπορούσε να βελτιωθεί σημαντικά η ενεργειακή διαχείριση των κτιρίων της χώρας μας.

Published in Αρθρογραφία

Η πρόσφατη ραγδαία αύξηση της υπολογιστικής ισχύος των σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών επέτρεψε την προσέγγιση μαθηματικών μοντέλων χρησιμοποιώντας αριθμητικές μεθόδους αναπτύσσοντας τον κλάδο της Υπολογιστικής Ρευστομηχανικής.

Published in Αρθρογραφία

Η μελέτη φωτισμού ή φωτοτεχνική μελέτη, είναι ο σχεδιασμός ενός συστήματος φωτισμού για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος σε ένα συγκεκριμένο χώρο. Τα δεδομένα αλλάζουν όταν στον υπό μελέτη χώρο επικρατούν ειδικές συνθήκες, όπως υψηλό ποσοστό υγρασίας, ακραίες θερμοκρασίες, υψηλή συγκέντρωση χημικών παραγόντων, ρύπων ή σκόνης κτλ.

Published in Αρθρογραφία

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς Προγραμματιζόμενους Λογικούς Ελεγκτές (PLC) στον κόσμο, ο AC500 της ΑΒΒ, εξελίχθηκε λανσάροντας ένα νέο βελτιωμένο μοντέλο το οποίο έχει αναβαθμίσει σε υψηλότερα επίπεδα την απόδοση της λειτουργίας του.

Published in Driving in the Future

Η παρακολούθηση της στάθμης στις δεξαμενές τροφοδοσίας των γεμιστικών μηχανών είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για κάθε βιομηχανία που παράγει προϊόντα σε υγρή μορφή.

Published in Αρθρογραφία

Το πόσιμο νερό προέρχεται από την επεξεργασία επιφανειακών και υπογείων υδάτων. Τα υπόγεια ύδατα αποτελούν την κύρια πηγή πόσιμου νερού λόγω της εκτεταμένης ρύπανσης των λιμνών και των υδατορευμάτων.

Published in Αρθρογραφία

Σουηδική εταιρεία με δραστηριότητα στο σχεδιασμό λογισμικού έχει αναπτύξει σύγχρονο σύστημα μέτρησης χρόνου λειτουργίας και αποδοτικότητας εξοπλισμού που χρησιμοποιείται σε εργοστασιακές και βιομηχανικές μονάδες.

Οι πλατφόρμες μεταφοράς είναι κομβικό τμήμα των παραγωγικών διεργασιών και μεταφέρουν εξαρτήματα ή υλικά από ένα σημείο της διεργασίας στο άλλο. Πιθανή αστοχία τους διακόπτει τη ροή της παραγωγής και οδηγεί τη μονάδα σε παύση λειτουργίας.

Published in Automation

Ερευνητές από το Massachusetts Institute of Technology (MIT) των ΗΠΑ έχουν αναπτύξει ένα σύστημα συσσωρευτή υγρού τύπου που θα μπορούσε να επιτρέψει την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα.

Published in Τεχνικά Νέα