technicalreview.gr - Items filtered by date: January 2016

Το ηλεκτρολογικό σχέδιο με την βοήθεια υπολογιστή είναι γεγονός και αποτελεί βασικό εργαλείο δουλειάς για τούς ηλεκτρολόγους των ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών.

Published in Αρθρογραφία

Όλοι μας ζούμε στην παρούσα χρονική περίοδο μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, αυτό είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο. Μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής ενός κτηρίου έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των λειτουργικών εξόδων του, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί και έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της βιωσιμότητάς του.

Published in Αρθρογραφία

Οι θερμαντήρες πετρελαίου και αερίου αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μερίδιο της καταναλισκόμενης ενέργειας στα κτήρια της Ευρώπης και  η ΕΕ έχει αποφασίσει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας εισάγοντας απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης και ενεργειακής επισήμανσης, με κλάσεις.

Published in Αρθρογραφία

Είναι γνωστό πια ότι κάτι αλλάζει με το "φρέον" και πάλι. Πριν καλά καλά συνηθίσουμε την κατάργηση του R22 πλησιάζει και η κατάργηση για τα περισσότερα γνωστά και "βολικά" ρευστά.

Published in Αρθρογραφία

Σε περίοδο μείωσης του ενεργειακού κόστους,  μία από τις δράσεις για Εξοικονόμηση Ενέργειας που θα ενδιέφερε αρκετούς χρήστες Συστημάτων Πεπιεσμένου Αέρα, είναι η αναβάθμιση αεροσυμπιεστών με τεχνολογία μεταβλητών στροφών (inverter). Για το θέμα αυτό υπάρχουν αρκετοί “ΜΥΘΟΙ και ΑΠΟΨΕΙΣ” και σκοπός μας είναι να διευκρινίσουμε στο πότε αυτό είναι Αποδοτικό και σε ποιες περιπτώσεις είναι δυνατόν να εφαρμοστεί!

Published in Αρθρογραφία

Με την εισαγωγή της νέας γενιάς προϊόντων ελέγχου ReflexControl, η Reflex βρίσκεται για ακόμα μια φορά ένα βήμα μπροστά στο θέμα της Διατήρησης Πίεσης στα κλειστά κυκλώματα. Οι δυνατότητες ελέγχου και συντήρησης επεκτάθηκαν μάλιστα ακόμη περισσότερο, χρησιμοποιώντας το σύστημα ReflexControlRemote για υπηρεσίες εξ αποστάσεως!

Published in Products

H διάταξη WM4800E-321 είναι μια πανίσχυρη μονάδα παραγωγής πόσιμου νερού μικρών διαστάσεων που μπορεί να παράγει μέχρι και 4800 λίτρα πόσιμου νερό ανά ημέρα, από θαλασσινό νερό ή από υφάλμυρο νερό του εδάφους* με τη διαδικασία της αντίστροφης όσμωσης. Η διάταξη WM9000E-340 εξαλείφει πάνω από το 99,6% όλων των αλάτων και των άλλων σωματιδίων από το νερό. Είναι σχεδιασμένη για συνεχή αυτόματη λειτουργία με μόνη απαίτηση την περιοδική συντήρηση.

Published in Products

Αυστριακή επιχείρηση προσφέρει σύστημα απεικόνισης βασισμένο στην Οπτική Τομογραφία Συνοχής (Optical Coherence Tomography-OCT) για τον ανέπαφο έλεγχο δομών υλικών στην κλίμακα του μικρόμετρου.

Η εταιρεία επεξεργασίας ξύλου Linck, από το Oberkirch της Γερμανίας, είναι ένα καθιερωμένος συνεργάτης μεγάλων  εργοστασίων ξυλείας εδώ και δεκαετίες. Στην εποχή του έντονου ανταγωνισμού, για να επιβιώσει κανείς, στοχεύει στη μέγιστη εξαγωγή ξυλοτεμαχίων από κάθε κομμάτι ξυλείας.

Published in Automation

Η θερμοκρασία είναι ένα από τα φυσικά μεγέθη που μετριούνται συχνότερα στη βιομηχανία. Η πρόληψη ζημιάς στο προϊόν, η αποστείρωση και διασφάλιση της υγιεινής, η παρακολούθηση χημικών αντιδράσεων, η ξήρανση, η ωρίμανση και η απαέρωση είναι μόνο μερικά παραδείγματα που φανερώνουν ότι ημέτρηση της θερμοκρασίας είναι η πιο συχνή απαίτηση στη βιομηχανία τροφίμων και φαρμάκων.

Published in Τεχνικά Νέα