technicalreview.gr - Items filtered by date: December 2016

Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στις βελτιώσεις που έχουν επιτευχθεί στην απόδοση των ηλεκτρικών κινητήρων, εν μέρει λόγω της αλλαγής των κανονισμών, στους οποίους έχουν επικεντρωθεί τόσο οι κατασκευαστές όσο και οι πελάτες.

Published in Αρθρογραφία

Στην Ελλάδα, την εξαετία 2008-2013 υπήρξε ταχεία εγκατάσταση διασυνδεδεμένων φ/β σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω των υψηλών τιμών πώλησης της παραγόμενης ενέργειας και της απλουστευμένη αδειοδότησης τους. Η εγκατεστημένη ισχύς διασυνδεδεμένων φ/β έφτασε από τα 11MW το 2008, στα 2579MW στα τέλη του 2013 ενώ οι επενδύσεις της εξαετίας έφτασαν τα 5 δις ευρώ.

Published in Αρθρογραφία

Μερικές φορές οι μετασχηματιστές (Μ/Σ) των βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων λειτουργούν παράλληλα για λόγους αξιοπιστίας, βελτίωσης της ποιότητας ισχύος, για την πρόληψη βυθίσεων τάσεως ή λόγω αυξημένων απαιτήσεων φορτίου.

Published in Αρθρογραφία

Η ενοποίηση των Ευρωπαϊκών αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και η δημιουργία μίας ενιαίας εσωτερικής αγοράς είναι διακηρυγμένη επιδίωξη της ενεργειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κωδικοποιείται σε ξεχωριστό άρθρο της Συνθήκης της Λισαβόνας (194 ΣΛΕΕ).

Published in Αρθρογραφία

Η δειγματοληψία αποτελεί ένα βασικό στάδιο των μετρητικών διαδικασιών και συνεισφέρει σημαντικά στην αβεβαιότητα των εργαστηριακών μετρήσεων. Μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο έλεγχο των κινδύνων που συνδέονται με αποφάσεις περί συμμόρφωσης ή μη, ενός καυσίμου με προδιαγραφές που επιβάλει η νομοθεσία.

Published in Αρθρογραφία

Μια νέα εποχή στις αντλίες λυμμάτων έχει ξεκινήσει. Έχουμε ήδη εισάγει στην αγορά τις ανανεωμένες και μεγαλύτερου εύρους λειτουργίας αντλίες λυμμάτων τύπου SE και SL.Χαρακτηριτσκό τους η απαράμμιλη απόδοση λειτουργίας με την νέας πτερωτή "S-tube".

Published in Products

H Daikin, πρώτη στην Ευρώπη, λανσάρει προϊόν με ψυκτικό μέσο R-32 στη γκάμα των ημικεντρικών μηχανημάτων.  Η νέα κασέτα Skyair Bluevolution έχει σημαντικά χαμηλότερη επίδραση στο περιβάλλον σε σχέση με τις υπόλοιπες κασέτες της αγοράς και αποτελεί μια λύση που υπόσχεται κορυφαία ενεργειακή απόδοση και υψηλά επίπεδα άνεσης. 

Published in Products

Το σύστημα έχει αναπτυχθεί από βρετανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007 και δραστηριοποιείται στην έρευνα και ανάπτυξη με σημαντική τεχνογνωσία σε οπτικές συσκευές και συστήματα απεικόνισης οι οποίες μπορούν να διασυνδεθούν με ασφάλεια και ευκολία με τους χρήστες.

Ένα υβριδικό σύστημα θαλάσσιων μεταφορών που αναπτύχθηκε από την REAP Systems φιλοδοξεί να συμβάλει σε ένα μεγαλόπνοο περιβαλλοντικό έργο για την προστασία της Βενετίας.

Published in Τεχνικά Νέα

Η ανάγκη εξοικονόμησης νερού και ελέγχου της κατανάλωσης οδήγησε την εταιρία 3form Design, με έδρα το Hampshire της Βρετανίας, στο σχεδιασμό μιας έξυπνης και χαμηλού κόστους λύσης.

Published in Τεχνικά Νέα