technicalreview.gr - Items filtered by date: August 2016

Οι διαχωριστές και τα συστήματα απαέρωσης έχουν κατασκευαστεί για να συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία μιας εγκατάστασης. Μικροσωματίδια και επικαθίσεις κάθε είδους μπορούν να μειώσουν σημαντικά την απόδοση και την διάρκεια ζωής μιας εγκατάστασης και να αυξήσουν την συχνότητα αναγκαστικών συντηρήσεων.

Published in Αρθρογραφία

Το σύγχρονο SCADA είναι πολλά περισσότερα από ένα μέσο παρακολούθησης και απεικόνισης με εισροή συναγερμών. Το HMI/SCADA είναι ένα σύστημα υποστήριξης αποφάσεων το οποίο επιτρέπει στις ομάδες εργασίας να βελτιστοποιήσουν την απόδοσή τους, επιτυγχάνοντας υψηλότερη αποδοτικότητα και μείωση της σπατάλης πόρων.

Published in Αρθρογραφία

Τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες για μελέτες φωτισμού δεν έχουν απλά αυξηθεί μόνο ως προς το εύρος των διαφορετικών εφαρμογών αλλά έχουν αυξηθεί και οι απαιτήσεις των προτύπων.

Published in Αρθρογραφία

Οι φυγοκεντρικές αντλίες νερού είναι ένα από τα βασικά εξαρτήματα σε ένα κύκλωμα θέρμανσης ή κλιματισμού, στο οποίο το νερό χρησιμοποιείται για την μεταφορά του θερμικού ή ψυκτικού φορτίου.

Published in Αρθρογραφία

H μεγάλης κλίμακας διείσδυση της αιολικής ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα συναντά σε αρκετές περιπτώσεις τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων, τοπικών φορέων, κλπ., και θεωρείται σημαντικός παράγοντας περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Published in Αρθρογραφία

Η εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων οδηγεί στην αναγκαιότητα σχεδίασης και κατασκευής κατάλληλων συστημάτων γείωσης, τα οποία θα εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Published in Αρθρογραφία

Τα συστήματα οικιακού κλιματισμού τελευταίας γενιάς είναι αθόρυβα, ενεργειακά αποδοτικά και δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα. Καλαίσθητη και με έξυπνη χρήση της τεχνολογίας, η νέα οικιακή σειρά Bluevolution έχει σχεδιαστεί για μέγιστη ευκολία χρήσης και χαμηλό κόστος λειτουργίας, παρέχοντας παράλληλα υγιεινό εσωτερικό κλιματιζόμενο περιβάλλον.

Published in Products

Σήμερα, η απαίτηση της ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων κτιρίων αλλά και η βέλτιστη θωράκιση νέων κατασκευών είναι έντονη. Η συνεχής αναζήτηση έξυπνων, αποδοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας οδηγεί στην ανάπτυξη καινοτομιών ιδιαίτερα στον τομέα των παθητικών συστημάτων μόνωσης. 

Ένα Siemens DC motor είναι κομπλαρισμένο στον άξονα ενός 73kW υδροστρόβιλου TURGO και χρησιμοποιείται σαν φορτίο κατά τη διάρκεια  μέτρησης των χαρακτηριστικών απόδοσής της. Αρχικά, χωρίς υδραυλικό φορτίο η λειτουργία φρένου του μοτέρ εμφανίζεται σαν ομόρροπη κίνηση σε χαμηλή ταχύτητα που προ-φορτίζει τον υδροστρόβιλο ώστε να μην πληγεί από την απότομη εφαρμογή της υδραυλικής ισχύος.

Published in Automation

Η ανάκτηση ενέργειας από τη θερμότητα των καυσαερίων δεν είναι κάτι νέο, αλλά το να το πραγματοποιεί κανείς με οικονομικά αποδοτικό τρόπο και σε εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας είναι μια μεγάλη καινοτομία.

Published in Τεχνικά Νέα