technicalreview.gr - Items filtered by date: December 2018

Η αποδέσμευση της κατανάλωσης ενέργειας από την οικονομική ανάπτυξη είναι μία βασική αρχή της βιωσιμότητας. Ως «αποδέσμευση» νοείται η αποσύνδεση των “περιβαλλοντικών κακών” και των “οικονομικών καλών”. Στο άρθρο αυτό, διερευνάται σε ποιες χώρες της ΕΕ15 έχει επιτευχθεί μία αποδέσμευση από τις κλασσικές μορφές ενέργειας και έχει γίνει μία στροφής τις ΑΠΕ και σε ποιες όχι.

Published in Αρθρογραφία
Monday, 17 December 2018 00:00

Έλεγχος συστημάτων UPS

Έως σήμερα για να πραγματοποιηθεί δοκιμή σε πλήρες φορτίο ή πλήρη  εκφόρτιση των συσσωρευτών μίας μονάδας αδιάλειπτης τροφοδοσίας, (UPS),  είναι απαραίτητη η σύνδεση εξωτερικού φορτίου. Κατασκευαστές όπως η EATON, προσφέρουν μια άνευ προηγούμενου επαναστατική λύση.

Published in Αρθρογραφία
Monday, 17 December 2018 00:00

Ψηφιοποίηση

Η ψηφιοποίηση συχνά περιγράφεται ως κάτι νέο που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή μας. Ωστόσο ξεκίνησε και αναπτύχθηκε εδώ και πολλά χρόνια, παράλληλα με τις τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Published in Αρθρογραφία

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα ο κύριος υπεύθυνος για την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) είναι ο τομέας της ηλεκτροπαραγωγής, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε, ο τομέας των μεταφορών αναμένεται να είναι η ταχύτερα - αναπτυσσόμενη πηγή εκπομπών CΟ2. Τα ηλεκτρικά οχήματα (Η/Ο) πρόκειται να αποτελέσουν την «καθαρή» περιβαλλοντική λύση, αρκεί η παραγωγή ενέργειας που θα χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση τους, να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Published in Αρθρογραφία

Η ραγδαία ανάπτυξη των εφαρμογών της αιολικής ενέργειας τα τελευταία χρόνια οδήγησε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων επίγειων και θαλάσσιων αιολικών πάρκων, τα οποία και επέβαλαν την παρουσία σημαντικού αριθμού αιολικών μηχανών σε περιορισμένες εκτάσεις, με άμεσο αποτέλεσμα την αλληλεπίδραση της λειτουργίας γειτονικών μηχανών.

Published in Αρθρογραφία
Monday, 17 December 2018 00:00

LG: Therma V R32 Monobloc

Το επαγγελματικό τμήμα Business Solutions της LG Electronics (LG) παρουσιάζει τη νέα σειρά αντλιών θερμότητας LG Therma V R32 Monobloc, την πρώτη στην αγορά αντλία θερμότητας τύπου Monobloc με οικολογικό ψυκτικό υγρό R32 που εξασφαλίζει ακόμα υψηλότερες αποδόσεις.

Published in Products

Ισπανική εταιρία (start-up) έχει αναπτύξει ένα έξυπνο σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης για γραφεία σε επαγγελματικούς χώρους. Η τεχνολογία επιτρέπει σε κάθε εργαζόμενο να διαμορφώσει τη δική του θερμική άνεση μέσα σε ένα χώρο γραφείων, δημιουργώντας ένα θερμοκρασιακά κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον. Η προτεινόμενη λύση συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια στη μείωση του σχετικού κόστους για θέρμανση.

Η αναμενόμενη αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους της Βρετανίας αλλάζει τις ανάγκες για το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας καθώς η αιχμή αναμένεται να αυξηθεί κατά 6-18 GW (ή 12-36%) έως το 2050 σύμφωνα με το διαχειριστή του Βρετανικού δικτύου, τη National Grid.

Published in Τεχνικά Νέα