technicalreview.gr - Items filtered by date: June 2020

Η νέα συσκευή της Furukawa Electric Co. επιτυγχάνει συγκόλληση 12 οπτικών ινών ταυτόχρονα και κατασκευάστηκε για να υποστηρίξει στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στα δίκτυα 5G αλλα και στα FTTH.

Published in Products

H Πλεύσις Μονωτική, έχοντας κυρίαρχη θέση στο χώρο των μονωτικών υλικών, στους τομείς της Ναυτιλίας, Βιομηχανίας και των Μηχανολογικών κατασκευών, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει ένα καινοτόμο προϊόν του Ιταλικού οίκου L’Isolante K-FLEX s.r.l, το προϊόν K-FLEX SRC ECO κατηγορίας αντίδρασης στη φωτιά BL-s1,d0.

Published in Products

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε ένα αυξημένο ενδιαφέρον για την λεγόμενη  “πράσινη ενέργεια”. Πολλαπλασιάζονται σημαντικά οι εφαρμογές που επιτρέπουν την επίτευξη παραγωγής ενέργειας απο ελεύθερες πηγές, μεταξύ των οποίων την μεγαλύτερη δημοτικότητα έχουν οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πινάκων. 

Published in Αρθρογραφία

Η σύγχρονη κοινωνία ως ένας ζωντανός οργανισμός είναι μια κοινωνία που ζει μέσα σε συνεχόμενους κινδύνους που ενισχύονται από τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές αλλαγές και σε συνδυασμό με την ανασφάλεια που φέρνει η εξέλιξη στην βιομηχανική, τεχνολογική, καταναλωτική και πληροφοριακή επανάσταση σε συνδυασμό με τις απαίτησης του σύγχρονου τρόπου ζωής. 

Published in Αρθρογραφία

Το LNMO αποτελεί ένα υποσχόμενο καθοδικό υλικό για μπαταρίες ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς. Στην παρούσα εργασία χρησιμοποιήθηκε η τεχνική πυρόλυσης νέφους αερολύματος (ΑSP) για την σύνθεση κύριου και εμπλουτισμένου (doped) με Mg, Al και Fe LNMO υλικού, και μελετήθηκε η επίδραση των εν λόγω μετάλλων στην ηλεκτροχημική του απόκριση. 

Published in Αρθρογραφία

Tο όζον (κατάσταση οξυγόνου) είναι ένα ασταθές αέριο που αποτελείται από τρισθενή οξυγόνο (Ο3) και σχηματίζεται με φυσικό τρόπο στην ατμόσφαιρα από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και από τις ηλεκτρικές εκκενώσεις κατά τη διάρκεια των καταιγίδων. 

Published in Αρθρογραφία

Η εταιρεία TipperTieTechnopackGmbH, με βάση τις πόλεις Glindeστη Γερμανία και Apex, NorthCarolinaστις Η.Π.Α., είναι μέλος του ομίλου JBT(JohnBeanTechnologies) groupκαι υλοποιεί λύσεις σφράγισης (π.χ. clip για αλλαντικά) και συσκευασίας για τη βιομηχανίατροφίμων.

Published in Automation

Ισπανική εταιρεία  έχει αναπτύξει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα κατασκευής χειρουργικών μασκών προσώπου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού SARS – CoV-2  (COVID-19). Η τεχνολογία επιτρέπει την παραγωγή των χειρουργικών μασκών σε βιομηχανική κλίμακα προσφέροντας πλήρη αυτοματισμό και υψηλή ταχύτητα παραγωγής.

Η τρισδιάστατη (3D) εκτύπωση αποτελεί μία σπουδαία τεχνολογική εξέλιξη και έχει ελάχιστη ή και καθόλου σχέση με τη συμβατική εκτύπωση δύο διαστάσεων. Στην ουσία είναι μια διαστρωμάτωση υλικών που δημιουργούν ένα τρισδιάστατο αντικείμενο. Οι εφαρμογές της (3D) εκτύπωσης γίνονται ολοένα και περισσότερες.

Published in Τεχνικά Νέα