Τεχνικά Νέα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι παγκόσμιες επενδύσεις στην ηλεκτρική ενέργεια ξεπέρασαν τις επενδύσεις στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

Written by  |  Monday, 27 August 2018 00:00  |  Published in Τεχνικά Νέα

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency – IEA) δημοσίευσε τις τελικές εκτιμήσεις του για το ύψος των επενδύσεων στους επιμέρους ενεργειακούς κλάδους το 2017. Για δεύτερη συνεχή χρονιά επενδύθηκαν περισσότερα χρήματα στην ηλεκτρική ενέργεια από ότι στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου: περισσότερο από 750 δις δολάρια πήγαν στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ενώ 715 δις δολάρια δαπανήθηκαν για τον εφοδιασμό σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Τα πλαστικά σωματίδια και η επίδρασή τους στο νερό

Written by  |  Monday, 25 June 2018 00:00  |  Published in Τεχνικά Νέα

Στο περιβάλλον που ζούμε είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε σωματίδια: στον αέρα που αναπνέουμε, στα τρόφιμα που τρώμε και στο νερό που πίνουμε. Τα σωματίδια μπορούν να ταξινομηθούν είτε ως φυσικά κατάλοιπα (βρωμιά, σκόνη, μικροοργανισμοί κ.λπ.) είτε ως προϊόντα από «ανθρωπογενείς» πηγές.

Βελτίωση της απόδοσης των υβριδικών οχημάτων με ψηφιακές τεχνολογίες ελέγχου των βαλβίδων

Written by  |  Monday, 25 June 2018 00:00  |  Published in Τεχνικά Νέα

Προς τα τέλη του 2017 η μία μετά την άλλη οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωναν ότι σταδιακά θα μεταπηδήσουν στην ηλεκτροκίνηση αρχής γενομένης από το 2019. Αν και αυτό ερμηνεύθηκε από πολλούς ως η αρχή του τέλους για τον κινητήρα εσωτερικής, εντούτοις κάτι τέτοιο δε φαίνεται να ισχύει.


Page 1 of 6

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ