Ειδήσεις

Πιλοτική εφαρμογή «έξυπνων λύσεων» στη Χαλκίδα απο τον όμιλο ΟΤΕ

Written by  |  Tuesday, 20 December 2016 00:00  |  Published in Ειδήσεις

Τον πρώτο Δήμο στην Ελλάδα, όπου θα εγκατασταθούν πιλοτικά συστήματα «έξυπνης» στάθμευσης (Smart Parking) και «έξυπνου» φωτισμού (Smart Lighting), υποστηριζόμενα από μία ενιαία πλατφόρμα έξυπνης πόλης, θα αποτελέσει η Χαλκίδα. Οι δυο εφαρμογές θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση εύρεσης θέσης στάθμευσης, στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, αλλά και στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας στην πόλη.

Πτώση 7% αναμένεται στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών το 2017 διεθνώς

Written by  |  Tuesday, 20 December 2016 00:00  |  Published in Ειδήσεις

Η πτώση στη ζήτηση για φωτοβολταϊκά το 2017 θα είναι χαμηλότερη από ότι προβλεπόταν προηγουμένως, σύμφωνα με έρευνα της GTM Research. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία προέβλεπε αρχικά μια πτώση 10%, αλλά πλέον αναθεώρησε το ποσοστό σε 7% για το σύνολο του 2017.

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα PLANHEAT συμμετέχει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Written by  |  Tuesday, 20 December 2016 00:00  |  Published in Ειδήσεις

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) συμμετέχουν στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα PLANHEAT, που έχει ως στόχο να παράσχει καινοτόμες λύσεις υποστήριξης στις πόλεις, με τη βοήθεια και των δορυφόρων, ώστε τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης τους να γίνουν πιο «έξυπνα» και πιο «πράσινα», καταναλώνοντας λιγότερο άνθρακα για τις ενεργειακές ανάγκες τους.


Page 1 of 2

Βρείτε μας