Ειδήσεις

Πράσινο φως από το Ευρωκοινοβούλιο στην οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων

Written by  |  Monday, 23 April 2018 00:00  |  Published in Ειδήσεις

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την αναθεωρημένη οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, η οποία αποτελεί ένα εκ των κειμένων του λεγόμενου “καθαρού ενεργειακού πακέτου”. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, οι αλλαγές που εισάγει το νέο κείμενο έχουν σκοπό να εκμεταλλευτεί η Ε.Ε. το τεράστιο δυναμικό που υπάρχει για εξοικονόμηση ενέργειας στον κτηριακό τομέα, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος ενεργειακός καταναλωτής της ηπείρου.

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος ηλεκτροδοτούμενος δρόμος για την φόρτιση αυτοκινήτων

Written by  |  Monday, 23 April 2018 00:00  |  Published in Ειδήσεις

Ο πρώτος ηλεκτροδοτούμενος δρόμος, παγκοσμίως, όπου θα μπορούν να επανφορτίζονται οι μπαταρίες αυτοκινήτων και φορτηγών, βρισκόμενα σε τροχιά, εγκαινιάστηκε στη Σουηδία. Περίπου 2 χιλιόμετρα ηλεκτρικής σιδηροτροχιάς έχει ενσωματωθεί σε δημόσιο δρόμο κοντά στην Στοκχόλμη, όμως η κυβερνητική υπηρεσία οδικών αξόνων έχει ήδη ετοιμάσει έναν εθνικό χάρτη για μελλοντική επέκταση, όπως μεταδίδει ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian.

Βάζουν όρους οι τράπεζες για τη πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Written by  |  Monday, 23 April 2018 00:00  |  Published in Ειδήσεις

Στις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες και πρόκειται να θέσουν τους δικούς τους όρους, εφόσον χρειασθεί, βρίσκεται ο τελευταίος λόγος σχετικά με τη πώληση των μονάδων της ΔΕΗ. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι πιστωτές της ΔΕΗ αφενός θα περάσουν από μικροσκόπιο το σχετικό νόμο, και αφετέρου, αμέσως μόλις συσταθούν οι δύο προς πώληση θυγατρικές, του Βορρά και του Νότου, θα εξασκήσουν κάθε δικαίωμά τους.


Page 1 of 2