technicalreview.gr - Items filtered by date: December 2017

Το WEARDC® είναι μια πλατφόρμα που σε συνδυασμό με ένα έξυπνο τηλέφωνο ή ένα tablet έχει την ικανότητα αποθήκευσης και ανάλυσης υψηλής ταχύτητας (ή ανάλυσης   Furier (FFT) σε πραγματικό χρόνο) οποιασδήποτε δυναμικά μεταβαλλόμενης αναλογικής πηγής σήματος. Οι πιθανές εφαρμογές του WEARDC® περιλαμβάνουν τη μέτρηση επιτάχυνσης, των ακουστικών εκπομπών, των υπέρηχων μου μεταδίδονται στον αέρα ή μέσω οποιασδήποτε δομής, των μηχανικών τάσεων των μηχανολογικών στελεχών, της ροπής, της πίεσης, της θερμοκρασίας, της υγρασίας, της τάσης και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Published in Products

H εταιρεία ΑΚΑΤΤ Α.Ε. ήταν ανάδοχος και είχε την ευθύνη της Προμήθειας, Εγκατάστασης και Θέσης σε Λειτουργίας Συστήματος Τηλεελέγχου - Τηλεχειρισμού και Διαχείριση Διαρροών του Δικτύου Ύδρευσης της ΔΕΥΑ ΡΟΔΟΥ, αποτελούμενο από ένα Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου, πενήντα εννέα (59) Τοπικούς Σταθμούς Έλεγχου (ΤΣΕ), εκ των οποίων οι πενήντα (50) είναι τοπικοί σταθμοί ελέγχου στα αντλιοστάσια ύδρευσης και οι εννέα (9) είναι τοπικοί σταθμοί ελέγχου στις δεξαμενές ύδρευσης, και δώδεκα (12) Τοπικούς Σταθμούς Έλεγχου συλλογής δεδομένων-data logger (τοπικοί σταθμοί εσωτερικού δικτύου-διαρροών) (ΤΣΕΔ).

Published in Products

Η χρήση των αλυσίδων μεταφοράς είναι εξαιρετικά διαδεδομένη σε πολλούς κλάδους της βιομηχανίας και η ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία τους είναι καθοριστική για την ποιότητα του προϊόντος, τον ρυθμό παραγωγής και το κόστος. Σοβαρά προβλήματα επιφέρουν τα διάφορα υπολείμματα, τα θραύσματα και ο κονιορτός που συγκεντρώνονται και επικάθονται στην αλυσίδα μεταφοράς. Σε ορισμένους κλάδους, η ρύπανση της αλυσίδας μεταφοράς αποτελεί τη συχνότερη αιτία πρόκλησης ελαττωμάτων στο προϊόν.

Πρόσφατα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου που αφορά στο προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων – Ενεργειακών Συνεταιρισμών στην Ελλάδα. Το σχέδιο νόμου συνιστά μια νέα θεσμική παρέμβαση με σκοπό την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας στον ενεργειακό τομέα και την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας και της καινοτομίας, την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο καθώς και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Published in Αρθρογραφία

Με τις απαιτήσεις συνεχώς να αυξάνονται είναι σημαντικό η γραμμή παραγωγής να παραμένει διαρκώς στο βέλτιστο επίπεδο λειτουργίας. Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και πρακτικές συντήρησης του εξοπλισμού αυτό είναι πλέον προσιτό, εύκολο και αποτελεσματικό.

Published in Αρθρογραφία

Η προσρόφηση σε διεσπαρμένο ενεργό άνθρακα (powdered activated carbon, PAC) αποτελεί μία αποτελεσματική και ευέλικτη, ως προς την εφαρμογή της, τεχνολογία επεξεργασίας νερού, κυρίως για την απομάκρυνση χρώματος, οσμών και συνθετικών οργανικών ρύπων, όπως υπολειμματικά φυτοφάρμακα, βιομηχανικά χημικά, φαρμακευτικά συστατικά, κ.ά., τα οποία εντοπίζονται σε πηγές πόσιμου νερού σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις (µg/L ή ng/L).

Published in Αρθρογραφία

Το σύγχρονο μάρκετινγκ παρουσιάζει τη χρήση ορυκτών καυσίμων στον 21ο αιώνα ως μια κακή συνήθεια σαν το κάπνισμα και εστιάζει στο γιατί είναι ανάγκη να εγκαταλειφθεί το ντίζελ και η βενζίνη στις μεταφορές. Αναμφίβολα η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα.

Published in Αρθρογραφία

Η εταιρία V-Zug, για περισσότερο από 100 χρόνια παράγει οικιακές συσκευές όπως πλυντήρια ρούχων ή πιάτων, κουζίνες κ.λ.π. προσπαθώντας να κάνει ευκολότερη τη ζωή των καταναλωτών με υψηλής ποιότητας, καινοτόμα προϊόντα, για ανθρώπους που πάντα ψάχνουν κάτι «πέρα από τα βασικά». Ως ηγέτης στην Ελβετία, η V-Zug προσπαθεί να δώσει στην τοπική αλλά και την παγκόσμια αγορά, απλές και εξατομικευμένες λύσεις που παρέχουν έμπνευση και ικανοποίηση για μια ζωή, με άλλα λόγια να παρέχει την «Ελβετική ακρίβεια στο σπίτι».

Published in Automation

Για τα επόμενα 30 χρόνια η Κοπεγχάγη θα εφαρμόζει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την προστασία από πλημμύρες και νεροποντές μεγάλης έντασης. Το σχέδιο και τα 300 έργα που περιλαμβάνει εγκρίθηκαν το 2015 από το δημοτικό συμβούλιο. Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Published in Τεχνικά Νέα

Η μπαταρία από κυψέλες ιόντων λιθίου έχει μπει για τα καλά στην καθημερινή μας ζωή. Από τα smartphones μέχρι τους υπολογιστές, σχεδόν όλες οι hi-tech εφαρμογές συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από τις τεχνολογίες ενεργειακών κυψελών που έχουν αναπτυχθεί από τη δεκαετία του '80.

Published in Τεχνικά Νέα
Page 1 of 2