technicalreview.gr - Items filtered by date: October 2019

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση παρουσιάζει πολλές τεχνολογικές προκλήσεις για την αλυσίδα παραγωγής οχημάτων. Μία από αυτές, είναι οι αυτόματες κολλήσεις. Καθώς οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν νέα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων (Electicle Vechicles – EV), η εξειδικευμένη στις κολλήσεις Henkel αξιοποιεί την ευρεία τεχνογνωσία της σε ένα νέο επιχειρηματικό πεδίο, αυτό της οικονομικά αποδοτικής συναρμολόγησης οχημάτων σε μεγάλη κλίμακα και της προστασίας της αρχιτεκτονικής των ηλεκτρικών συσσωρευτών σε όλη τη διάρκεια ζωής τους.

Published in Τεχνικά Νέα
Monday, 21 October 2019 00:00

Mobile Fleet

Διαδικτυακή εφαρμογή που παρέχει σε πραγματικό χρόνο, πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τη βελτιστοποίηση και τη διαχείριση στόλου των οχημάτων, του κινητήρα και του ανθρώπινου δυναμικού.

Published in Αρθρογραφία

Οι νέοι στρόβιλοι κλάσης HL της Siemens χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση που καθιστά τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο κατάλληλες για την εξισορρόπηση της διαρκώς μεταβαλλόμενης παραγωγής των ΑΠΕ.

Published in Αρθρογραφία

Ο κτηριακός τομέας στην Ελλάδα, καθώς και πολλών άλλων χωρών της Ευρώπης, χαρακτηρίζεται από μεγάλη ενεργειακή φτώχεια. Τα περισσότερα κτήρια αποτελούν πηγές μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας ενώ ταυτόχρονα δεν συμβάλλουν στην ανεξαρτησία από τους συμβατικούς τρόπους παραγωγής ενέργειας.

Published in Αρθρογραφία

Η παρούσα εργασία εκπονήθηκε στο πλαίσιο του θερινού σχολείου “Advances on Building Energy Management Systems - Ολοκληρωμένα Συστήματα Διαχείρισης και Αποθήκευσης Ενέργειας”, το οποίο έλαβε χώρα τον Ιούλιο 2019 στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συνδιοργανώθηκε δε, από τα Εργαστήρια «Ηλεκτρικών Μηχανών» (Ομάδα Ηλεκτρονικών Ισχύος) και «Μικροτεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας» του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Published in Αρθρογραφία

Ο ψυκτικός κύκλος με απορρόφηση αποτελεί μια από τις καλύτερες εναλλακτικές της ψύξης με συμπίεση ατμών. Ωστόσο, το εργαζόμενο ζεύγος νερού/LiBr, ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα, εμφανίζει μειονεκτήματα όπως διαβρωτικότητα και κίνδυνο κρυστάλλωσης.

Published in Αρθρογραφία

Μια αυστριακή ΜΜΕ ανέπτυξε αερομεταφερόμενο σύστημα ελέγχου με την χρήση ειδικά σχεδιασμένου υλικού και λογισμικού για προηγμένες εφαρμογές διασφάλισης ποιότητας για ανεμογεννήτριες, πύργους, φωτοβολταϊκά συστήματα και άλλες υποδομές.