technicalreview.gr - Items filtered by date: August 2020

H Γενική Ψυκτική σε συνεργασία με την Panasonic παρουσιάζει λύσεις ψυκτικών συστημάτων με χρήση του φυσικού ψυκτικού ρευστού R744 (CO2). Το διοξείδιο του άνθρακα με ODP=0 και GWP=1 δεν υπόκειται στους περιορισμούς του Ευρωπαϊκού Κανονισμού F-gas και αποτελεί ιδανική εναλλακτική λύση.

Published in Products

Καθώς αυξάνεται η έλλειψη νερού στον πλανήτη, η ανάγκη ανακύκλωσης νερού γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Οι διεργασίες επεξεργασίας νερού θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση ενός ασφαλούς και σταθερού μέλλοντος για ολόκληρο τον πλανήτη.

Published in Αρθρογραφία

Η  πυρκαγιά σεμονάδα ανακύκλωσης πλαστικώνπου εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7.00 το πρωί σε εγκατάσταση στη Μεταμόρφωση Αττικής, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου στις 15 Αυγούστου 2020, ήταν η πολλοστή που ξεσπά το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις.

Published in Αρθρογραφία

Λόγω των περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη συνεχή εξάντληση των ορυκτών καυσίμων, κρίνεται άμεση η ανάγκη ανάπτυξης διατάξεων για αποθήκευση της ενέργειας.

Published in Αρθρογραφία

Την τελευταία δεκαετία η φωτοβολταϊκή ενέργεια κατάφερε να γίνει ανταγωνιστική των συμβατικών τεχνολογιών, κάτι που έως 20 χρόνια πριν φάνταζε αδύνατο κρίνοντας με τα δεδομένα της εποχής. 

Published in Αρθρογραφία

Χωρίς τη σωστή εκπαίδευση του προσωπικού και τον κατάλληλο εξοπλισμό, η μεταφορά χημικών ουσιών είναι δυνητικά επικίνδυνη. Στη χημική βιομηχανία μεταφέρονται ή διυλίζονται καθημερινά από μεγάλες δεξαμενές σε μικρότερα δοχεία ή μηχανήματα επικίνδυνα χημικά (π.χ. διαλύτες, ακετόνες, λιπαντικά, καθαριστικά, οξέα).

Published in Τεχνικά Νέα

Iταλική μικρομεσαία επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1999 με έδρα παραγωγικής διαδικασίας και έρευνας/ ανάπτυξης στη Βόρεια Ιταλία έχει αναπτύξει νέα τεχνολογία για να αυξήσει την ενεργειακή απόδοση, να βελτιώσει την ποιότητα ισχύος και να μειώσει τις εκπομπές CO₂ ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και δημόσια κτίρια.

Όποιος επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει τις διακοπές παραγωγής σε διεργασίες σφυρηλάτησης, πρέπει να σχεδιάσει αποδοτικά το σύστημα τροφοδότησης. Γι’αυτό και η εταιρεία MaHaKorzGmbH από το Walzbachtal στο Baden της Γερμανίας, αναπτύσσει έξυπνες λύσεις για πλήρως αυτοματοποιημένα και αυτορυθμιζόμενα συστήματα τροφοδοσίας χύδην υλών, αξιοποιώντας τεχνολογία της Siemens.

Published in Automation