technicalreview.gr - Items filtered by date: August 2021

Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού καθώς και ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός τουριστών αποτέλεσαν μια τεράστια πρόκληση για την υποδομή των μεταφορών του Ντουμπάι . Η απάντηση της πόλης σε αυτή την κατάσταση είναι το Dubai Metro – ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σιδηροδρομικό δίκτυο μετρό που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και δεν απαιτεί οδηγούς στους συρμούς.

Published in Products

Με τον παγκόσμιο πληθυσμό να φτάνει τα 7,9 δισεκατομμύρια (Απρίλιος 2021) και με εκτιμώμενο ρυθμό αύξησης 1,05% ετησίως, το 3% του γλυκού νερού που είναι διαθέσιμο για ύδρευση και άδρευση σε όλο τον πλανήτη δεν επαρκεί για τις ανάγκες. 

Published in Τεχνικά Νέα

Η πανδημία του COVID-19 εμφανίστηκε στις ζωές μας το πρώτο εξάμηνο του 2020 και έκτοτε προκάλεσε μεγάλες αλλαγές τόσο σε προσωπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Published in Αρθρογραφία

Σε ερευνητικές ή παραγωγικές γεωτρήσεις µεγάλου βάθους, οι οποίες ορύσσονται για αναζήτηση ή παραγωγή ρευστών οικονοµικού ενδιαφέροντος (υδρογονάνθρακες, γεωθερµικά ρευστά, κλπ), κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση τους αποτελεί ο σωστός σχεδιασµός του γεωτρητικού προγράµµατος (well planning), ο οποίος στηρίζεται στην πρόβλεψη πιθανών προβληµάτων τα οποία µπορεί να αποδειχθούν εξόχως δαπανηρά.

Published in Αρθρογραφία

Τα συστήματα on-lineUPS είναι ευρέως διαθέσιμα εδώ και σχεδόν 40 χρόνια και παρόλα αυτά η αγορά μονάδων δυναμικότητας 5 -150kVA παρουσιάζει σταθερή αύξηση της τάξεως του 12% ετησίως.

Published in Αρθρογραφία

Σήμερα, το 85% των διαθέσιμων πόρων γλυκού νερού παγκοσμίως χρησιμοποιείται στη γεωργία και αναμένεται το ποσοστό αυτό να συνεχίζει να κυριαρχεί στην κατανάλωση νερού εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού.

Published in Αρθρογραφία

Ισπανική κατασκευαστική εταιρεία έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο σύστημα δόμησης κτιρίων,προστατευμένο με παγκόσμιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο βασίζεται στη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων καλουπιών.