technicalreview.gr - Items filtered by date: April 2024

Ο εντοπισμός διαρροών στα δίκτυα διανομής νερού αποτελεί ένα σημαντικό θέμα για τους παρόχους νερού σε όλο το κόσμο. Η προσομοίωση σε υπολογιστικό μοντέλο των δικτύων ύδρευσης για τον εντοπισμό της θέσης αλλά και του μεγέθους της διαρροής αναδεικνύεται ως ένα σημαντικό εργαλείο. 

Published in Αρθρογραφία

Στην Κύπρο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος "Editor" ένα πρωτοποριακό σύστημα παραβολικού ηλιακού συλλέκτη με θερμότητα. Η εγκατάσταση είναι στη βιομηχανία της ΚΕΑΝ, η μεγαλύτερη βιομηχανία χυμών στην Κύπρο και ως σύστημα αποθήκευσης θερμότητας χρησιμοποιεί μπετόν.

Published in Αρθρογραφία

Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται ενδεικτικές δοκιμές και μετρήσεις σε συνθετικούς μονωτήρες, επιλεγμένες με κριτήριο την όσο το δυνατόν μικρότερη διάρκεια εκτέλεσης τους και τη λήψη όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστων αποτελεσμάτων. 

Published in Αρθρογραφία

Η ποιότητα των τελικών προϊόντων διεργασιών ακριβείας καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από την ποιότητα της επιφάνειας με πιο χαρακτηριστικά μεγέθη το χρώμα, την τραχύτητα και το πάχος της τελικής επίστρωσης. 

Published in Αρθρογραφία

Εδώ και καιρό έχουν γίνει γνωστά τα ενεργειακά σχέδια Ελλάδας και Αιγύπτου σύμφωνα με την Deutsche Welle. Στα πλαίσια του "Greece-Egypt Interconnection” (Gregy Project) οι δύο χώρες πρόκειται να συνδεθούν μέσω ενός υποθαλάσσιου καλωδίου, το οποίο θα μεταφέρει πράσινη ενέργεια από την Αίγυπτο στην Ελλάδα και από εκεί να μεταφέρεται προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Published in Ειδήσεις

Σε νέο διαγωνισμό με σκοπό την σύναψη συμφωνίας για τα υποβρύχια καλωδιακά έργα εναλλασσόμενου ρεύματος των διασυνδέσεων των Δωδεκανήσων και τον νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου προκηρύσσει ο ΑΔΜΗΕ. 

Published in Ειδήσεις

Σε άμεση ενεργοποίηση του νέου Ταμείου Απανθρακοποίησης Νησιών, για τον μετασχηματισμό της Ρόδου σε βιώσιμο και ανθεκτικό τουριστικό προορισμό. Η δράση αυτή προέρχεται από τρεις πυλώνες, με τις ΑΠΕ να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στα έσοδα του Ταμείου. 

Published in Ειδήσεις

Η τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και η μείωση των εκπομπών CO2, είναι καθοριστικοί παράγοντες για τη βιωσιμότητα μιας επένδυσης. Τα τελευταία χρόνια, και παρά το υψηλό κεφαλαιουχικό κόστος ολοένα και περισσότερα έργα αντλησιοταμίευσης προγραμματίζονται και υλοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Published in Τεχνικά Νέα

Η εταιρεία Πλεύσις Μονωτική ΙΚΕ ανακοινώνει την επιτυχημένη της παρουσία στην έκθεση Climatherm Energy 2024. Με μεγάλη χαρά, η εταιρεία μας υποδέχτηκε τους επισκέπτες στο περίπτερό της, ευχαριστώντας θερμά τους παρευρισκομένους, και ιδιαίτερα τους συνεργάτες μας, για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3º Διεθνές Συνέδριο ΕΛΙΠΥΚΑ για την Πυροπροστασία των Κατασκευών με θέμα την αιχμή της τεχνολογίας στην πυροπροστασία των κατασκευών, που διοργάνωσε το ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ. στις 5 & Απριλίου, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Page 1 of 2