Ειδήσεις

Για άνοδο θερμοκρασίας έως 1,5 βαθμούς Κελσίου απαιτούνται ετησίως 400 GW σε αιολικά και φ/β

Written by  |  Thursday, 30 June 2022 00:00  |  Published in Ειδήσεις

Δεν υπάρχει δρόμος για το net-zero στην Ευρώπη μέχρι τα μέσα του αιώνα χωρίς την τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Αυτή είναι η βασική διαπίστωση μελέτης που διεξήγαγαν ερευνητές από δανέζικα και γερμανικά πανεπιστήμια, λέγοντας πως, σε παγκόσμιο επίπεδο, χρειάζονται ετησίως 400 GW ηλιακών και αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το 2025 έως το 2035.

Ανάπτυξη των ηλιακών πάνελ σε στέγες και της συνολικής παραγωγής στο πλαίσιο του σχεδίου της ΕΕ

Written by  |  Thursday, 30 June 2022 00:00  |  Published in Ειδήσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποβλέπει σε μια μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας και να στην  ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας παραγωγής ηλιακής ενέργειας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να απεξαρτηθούν οι χώρες από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, όπως προκύπτει από έγγραφο σύμφωνα  με το Reuters, το οποίο πρόκειται να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο δέσμης προτάσεων για τον τερματισμό της εξάρτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Τι φέρνει το μέλλον για τα χερσαία και υπεράκτια αιολικά πάρκα

Written by  |  Thursday, 30 June 2022 00:00  |  Published in Ειδήσεις

Με την κλιματική κρίση να «δείχνει τα δόντια της» με κάθε ευκαιρία, όλος ο κόσμος κινείται, με γοργά ή βραδύτερα βήματα, προς την απεξάρτηση από τον άνθρακα και τα άλλα ορυκτά καύσιμα, ρίχνοντας το βάρος στην ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας. 


ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ