technicalreview.gr - Items filtered by date: October 2023

Τα σύγχρονα συστήματα ρομποτικής έχουν εισέλθει για τα καλά στο βιομηχανικό περιβάλλον. Τα βιομηχανικά ρομπότ διαθέτουν ένα ξεχωριστό σύνολο δυνατοτήτων ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις διαρκώς αυξανόμενες σε απαιτήσεις εφαρμογές. Είναι πολύπλοκες αυτοματοποιημένες μηχανές, ενεργοποιούνται από αισθητήρες και ελέγχονται από μικροελεγκτές, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο να εκτελούν ένα ευρύ φάσμα εργασιών όπως συγκολλήσεις, δραστηριότητες συλλογής και ανάκτησης αντικειμένων, κατεργασίες, μεταφορές, συναρμολογήσεις κ.α.

Published in Αρθρογραφία

Η εποπτεία προϊόντων της αγοράς είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες που υποστηρίζει την ελεύθερη κυκλοφορία προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσω της διαδικασίας εποπτείας της αγοράς απομακρύνονται από την αγορά ακατάλληλα προϊόντα και εξασφαλίζονται συνθήκες ισότιμου ανταγωνισμού για όλους τους οικονομικούς φορείς.

Published in Αρθρογραφία

Από δημοσιευμένα στοιχεία της ΔΕΗ, το ελληνικό δίκτυο διανομής (μέση τάση 20kV και χαμηλή τάση 400V) έχει μήκος περίπου 6 φορές την περίμετρο της γης και γι’ αυτό, όπου και να κοιτάξει κανείς, βλέπει στύλους, γραμμές, υπαίθριους υποσταθμούς, κλπ. Έτσι, κατά την εκδήλωση πυρκαγιών είναι φυσικό να περιλαμβάνεται στην καμένη έκταση κατεστραμμένος εξοπλισμός διανομής (καμένοι στύλοι, κομμένοι και λειωμένοι αγωγοί, καμένα ασφαλειοκιβώτια, κλπ.). 

Published in Αρθρογραφία

Η εργασία αναλύει τα αποτελέσματα των επί τόπου μετρήσεων που έχουν διεξαχθεί από κλιμάκια της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) στο περιβάλλον των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τριών αιολικών πάρκων (νήσος Άγιος Γεώργιος, όρος Πεταλάς, Παναχαϊκό όρος) και των εγκαταστάσεων ηλεκτροπαραγωγής φωτοβολταϊκού σταθμού στο Νομό Βοιωτίας.

Published in Automation

Σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη των εμφανιζόμενων ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών σε καλώδια σήματος, που βρίσκονται κοντά σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής συνεχούς τάσης (HVDC). Στη εργασία αυτή διερευνάται η επίδραση του ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου ενός συστήματος αποτελούμενο από υπόγειο και υποβρύχιο καλώδιο HVDC σε παρακείμενα συστήματα σηματοδότησης του ΟΣΕ. 

Published in Automation

Οι διαδικασίες επεξεργασίας νερού είναι πολύπλοκες εγκαταστάσεις που απαιτούν μέτρηση πολλών παραμέτρων για την εξασφάλιση της ποιότητας του νερού, της ασφάλειας λειτουργίας της εγκατάστασης και την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. 

Published in Τεχνικά Νέα

Νέες τεχνικές απομακρυσμένης παρακολούθησης και ανίχνευσης διαρροών μέσω δορυφόρου, συμπληρώνουν την ακουστική ανίχνευση και συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της απόδοσης των αγωγών.

Published in Τεχνικά Νέα

Μία από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει τουρμπίνες με έλικες που φτάνουν σχεδόν το ύψος του Πύργου του Άιφελ.

Published in Ειδήσεις

Τα κέντρα δεδομένων στα οποία τρέχουν οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) όλο και επεκτείνονται και σε λίγα χρόνια θα καταναλώνουν όση ηλεκτρική ενέργεια χρειάζεται μια ανεπτυγμένη χώρα, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Published in Ειδήσεις

Η τελευταία έκθεση της αμερικανικής ΕΙΑ ήρθε για να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι υποψιάζονται.  Η ενεργειακή μετάβαση δεν πρόκειται να μειώσει τους ρύπους ή την κατανάλωση μακροπρόθεσμα.

Published in Ειδήσεις