technicalreview.gr - Items filtered by date: August 2019

Το 2017, στο αεροδρόμιο Hartsfield της Ατλάντα στις ΗΠΑ ξέσπασε πυρκαγιά που προκλήθηκε από την αστοχία ενός ηλεκτρικού διακόπτη. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μια σήραγγα κάτω από το αεροδρόμιο και κατέστρεψε τόσο το κεντρικό όσο και το εφεδρικό σύστημα παροχής ηλεκτρικής ισχύος. Η Delta Airlines έχασε περίπου 50εκ. δολάρια εξαιτίας της διακοπής της παροχής ρεύματος καθώς υποχρεώθηκε να ακυρώσει πάνω από 1400 πτήσεις.

Published in Αρθρογραφία

Τα αστικά λύματα αποτελούν βασική πηγή ρύπανσης κυρίως σε μικρές κοινότητες και απομακρυσμένα νησιά και ο συνδυασμός φυσικών και μηχανικών μεθόδων στην επεξεργασία των λυμάτων, θα μπορούσε να αποτελέσει μια βιώσιμη λύση κυρίως για Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων  (ΕΕΛ) μικρής δυναμικότητας.

Published in Αρθρογραφία

Από την 1η Ιανουαρίου 2020, βάσει του παραρτήματος VI της Διεθνούς Σύμβασης για την Πρόληψη της Ρύπανσης από τα πλοία (MARPOL), σε παγκόσμιο επίπεδο η μέγιστη επιτρεπόμενη περιεκτικότητα σε θείο των ναυτιλιακών συμβατικών καυσίμων θα μειωθεί από 3,5% m/m σε 0,5% m/m, εφόσον δεν υφίστανται εν πλω διατάξεις επεξεργασίας των αέριων ρύπων. 

Published in Αρθρογραφία

Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται ένα πρότυπο σύστημα αυτοποιημένου ελέγχου και συλλογής δεδομένων DAQ (Data Acquisition) χαμηλού κόστους, το οποίο δημιουργήθηκε για μετρήσεις τιμών διαφορικής πίεσης σε στροβιλομηχανές.

Published in Αρθρογραφία

Ισπανική εταιρεία έχει αναπτύξει ένα αυτόματο λογισμικό ανίχνευσης αερίων και συναγερμού για έξυπνη βιομηχανική παρακολούθηση μέσω κάμερας υπερύθρων. Η τεχνολογία επιτρέπει εντατική παρακολούθηση και ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο σχετικά με διάφορες απειλές για βιομηχανίες όπως διαρροή φυσικού αερίου, φωτιά, διαρροές υγρών κ.ά.

Στη Βερόνα της Ιταλίας εδρεύει η εταιρεία IBL S.r.I. Industrial Bakery Line, κορυφαία στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων με εξειδίκευση στη μελέτη, κατασκευή και εγκατάσταση πλήρως αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής και μηχανών για την ευρύτερη βιομηχανία της αρτοποιίας και προϊόντων όπως ψωμί, είδη γλυκισμάτων ζύμης και κάθε είδους μπισκότα.

Published in Automation