technicalreview.gr - Items filtered by date: December 2022

Η ενσωμάτωση συστημάτων διεσπαρμένης παραγωγής (ΑΠΕ), όπως τα Αιολικά Πάρκα (ΑΠ), σε απομονωμένα μικροδίκτυα όπως τα ηλεκτρικά συστήματα (ΗΣ) των Μη Διασυνδεδεμένων Νήσων (ΜΔΝ) της Ελλάδας θέτει πολλές λειτουργικές προκλήσεις σε σχέση με την ασφαλή λειτουργία των ΗΣ.

Published in Αρθρογραφία

Στο άρθρο αυτό, παρουσιάζεται ένα υβριδικό έργο που συνδυάζει τη χρήση σταθμών ΑΠΕ με ένα σύστημα αντλησιοταμίευσης και μια μονάδα αφαλάτωσης για την ικανοποίηση των αναγκών ύδρευσης και άρδευσης στα Ελληνικά νησιά. 

Published in Αρθρογραφία

Η παρούσα εργασία εξετάζει τη συμπεριφορά συστημάτων γείωσης δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας υπό την επίδραση διαφορετικών σεναρίων και με χρήση των κατάλληλων λογισμικών πακέτων. 

Published in Αρθρογραφία

Με αυξανόμενες τις ανάγκες για ελέγχους ότι η ποιότητα των Συστημάτων Πεπιεσμένου Αέρα τηρεί τις εκάστοτε προδιαγραφές, στο άρθρο αυτό γίνεται μία αναφορά σε ένα case study στο Νοσοκομείο Athens Eye Hospital.

Published in Αρθρογραφία

Η λειψυδρία και η ρύπανση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων οδηγεί στην ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων για άρδευση αλλά ακόμη και για ανθρώπινη κατανάλωση (πόσιμο νερό ή μη). Η ανάγκη αυτή οδηγεί στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών προχωρημένης επεξεργασίας για την αφαίρεση εκείνων των ρύπων που εμποδίζουν την επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων. 

Published in Αρθρογραφία

Η αστάθεια και οι υψηλές τιμές που καταγράφονται στις ενεργειακές αγορές, σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό και την άνοδο των επιτοκίων επηρεάζουν τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Published in Τεχνικά Νέα

Προσομοίωση: είναι πράγματι χρήσιμη ή απλώς ένα τέχνασμα; Πρόκειται για ένα ερώτημα που πολλοί θέτουν στον εαυτό τους όταν έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Published in Automation