technicalreview.gr - Items filtered by date: December 2022

To σχέδιο για την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών που θα δώσει έσοδα και από άλλους τομείς πλην της ενέργειας, βάζει σε πλήρη σε εφαρμογή η ΔΕΗ, με στόχο την ανάπτυξη 440.000 συνδέσεων οπτικών ινών στην περιοχή της Αττικής.

Published in Ειδήσεις

Η σύνοδος COP27 για το κλίμα στο αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ εξ αρχής αναμένονταν να είναι δύσκολη. Ο πόλεμος στην Ευρώπη, η εκτίναξη του πληθωρισμού, η ενεργειακή κρίση, η συσσώρευση χρέους, οι ελλείψεις τροφίμων και οι δύσκολες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας δεν θα ευνοούσαν ποτέ την παγκόσμια συνεργασία για το δύσκολο έργο της μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου.

Published in Ειδήσεις

Το πλωτό offshore αιολικό Hywind Tampen, στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας, το οποίο θα παρέχει ενέργεια σε κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, μειώνοντας τις εκπομπές τους, άρχισε να λειτουργεί την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Equinor τη Δευτέρα.

Published in Ειδήσεις

Η αστάθεια και οι υψηλές τιμές που καταγράφονται στις ενεργειακές αγορές, σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό και την άνοδο των επιτοκίων επηρεάζουν τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Published in Τεχνικά Νέα

Προσομοίωση: είναι πράγματι χρήσιμη ή απλώς ένα τέχνασμα; Πρόκειται για ένα ερώτημα που πολλοί θέτουν στον εαυτό τους όταν έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Published in Automation

Η φαρμακαποθήκη ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ ήθελε να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στην αύξηση του πελατολογίου της, την αύξηση των παραγγελιών και στον μεγάλο όγκο εργασίας ανά ημέρα που συνεπάγεται αυτό, συνεχίζοντας να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της, εκτελώντας με ακρίβεια, ταχύτητα και αξιοπιστία της παραγγελίες τους και κρατώντας υψηλά το επίπεδο ικανοποίησης τους.

Η SchneiderElectric ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του προηγμένου APC NetShelterRack PDU, παρέχοντας στους ηγέτες των datacentersμεγαλύτερη ευελιξία για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις δεδομένων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. 

Η LG ElectronicsHellas (LG)και η Δρακουλάκης Α.Ε., επίσημος συνεργάτης του επαγγελματικού τμήματος LGBusinessSolutions, συμμετείχαν από κοινού στην έκθεση Xenia 2022, όπου οι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ολοκληρωμένες λύσεις της LG σε ξενοδοχειακές τηλεοράσεις, προϊόντα DigitalSignage, κεντρικό κλιματισμό καθώς και θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού με αντλίες θερμότητας. 

Με θέμα Ενεργειακή Θωράκιση Κατασκευών: Το Α και Ω στην εξοικονόμηση ενέργειας, μίλησε ο κ. Γιώργος Πετράκης, Μηχανικός Πωλήσεων της KnaufInsulation στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ενεργειακών Επιθεωρητών (ΠΣΥΠΕΝΕΠ).

Η έκθεση θεσμός για το aftermarket του επιβατικού και φορτηγού αυτοκινήτου επιστρέφει πιο δυναμική από ποτέ στο “Metropolitan Expo”.

Page 1 of 2