ΣΤΕ

ΣΤΕ

Όπως είναι γνωστό η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο αποτελείται από δύο καλωδιακά κυκλώματα συνολικού μήκους (υποβρύχιο και υπόγειο) 178 km περίπου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση Εναλλασσόμενου Ρεύματος 150 kV σε όλο το κόσμο, στα όρια της συγκεκριμένης τεχνολογίας για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα μη μόνιμα ή μεταβατικά υδραυλικά φαινόμενα (hydraulic transients) είναι χρονικά μεταβαλλόμενα φαινόμενα που παρουσιάζονται στα υδραυλικά συστήματα όταν η ταχύτητα του διακινούμενου ρευστού μεταβληθεί, με αποτέλεσμα τη μετάβαση από την αρχική μόνιμη κατάσταση σε μία νέα κατάσταση, η οποία αποκαθίσταται μετά την απόσβεση του μεταβατικού φαινομένου που αναπτύσσεται.

Η χρήση ευφυιών συστημάτων μέτρησης, επιτρέπει στις εταιρίες ύδρευσης να αποκτούν καλύτερα δεδομένα και να βελτιώνουν την οικονομική τους λειτουργία.

Τα μήκη κύματος 200-280 nm αναφέρονται και ως μικροβιοκτόνος υπεριώδης ακτινοβολία (Germicidal Ultraviolet Radiation, GUV), καθώς φέρουν ενέργεια ικανή να βλάψει το γενετικό υλικό μικροοργανισμών, και χρησιμοποιούνται εκτεταμένα από τις αρχές του 20ου αιώνα για την απολύμανση χώρων, επιφανειών και νερού. Η GUV ανήκει στη UV-C περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος (100-280 nm), η οποία μαζί με τη UV-B (280-315/320 nm) και τη UV-A (315/320-380/400 nm) συγκροτεί τo φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας (UVR).

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για την παγκόσμια κοινότητα, ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια, είναι η αύξηση της κατανάλωσης της ενέργειας λόγω του μεγάλου πληθυσμού και της οικονομικής ανάπτυξης. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ-28), σύμφωνα με τα ετήσια ενεργειακά στοιχεία του 2018, τα κτήρια αντιπροσωπεύουν περίπου το 41% της συνολικής τελικής ενέργειας κατανάλωσης.

Η Πορτογαλία έχει μειώσει τις εκπομπές κατά 35% από το 2005, ξεπερνώντας όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του Ιδρύματος Francisco Manuel dos Santos, Pordata, σε συνεργασία με την Πορτογαλική Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

«Τοίχο» στις αρνητικές απαντήσεις του ΔΕΔΔΗΕ για οριστικούς όρους σύνδεσης βρίσκει η συντριπτική πλειοψηφία μικρών επενδυτών φωτοβολταϊκών, καθώς, όπως υπογραμμίζουν παράγοντες της αγοράς, οκτώ στα δέκα αιτήματα απορρίπτονται, επιφέροντας σχεδόν καθολικό «χειρόφρενο» στην αγορά.

Επιπλέον 60 GW σε φωτοβολταϊκά και αιολικά αναμένεται να προσθέσει φέτος στο δίκτυο της η Ευρώπη, περιορίζοντας περαιτέρω την εξάρτησή της σε ορυκτά καύσιμα και στο ρωσικό αέριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

Μια φωτοβολταϊκή στέγη που διπλώνει και ξεδιπλώνει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες: Αυτή είναι η βιώσιμη ενεργειακή λύση που αντικρύζουν όσοι αφήνουν τα οχήματα τους στο χώρο στάθμευσης του τελεφερίκ στο Kronbergτης Ελβετίας. Όταν υπάρχει ηλιοφάνεια τότε αναπτύσσονται τα ηλιακά panelσυλλέγονταςκαιπαράγοντας ενέργεια ενώ ταυτόχρονα παρέχουν σκίαση. 

Το πρόγραμμα της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση και την τελική απεξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες, απανθρακοποίηση, είναι ήδη σε εξέλιξη. Όροι όπως: Πράσινη συμφωνία, Fit for 55 και μια ολόκληρη λίστα από κανονισμούς και οδηγίες που επιχειρούν να πραγματοποιήσουν αυτή τη μετάβαση είναι για πολλούς από εμάς καθημερινότητα. 

Page 1 of 48

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ