ΣΤΕ

ΣΤΕ

Ο εντοπισμός διαρροών στα δίκτυα διανομής νερού αποτελεί ένα σημαντικό θέμα για τους παρόχους νερού σε όλο το κόσμο. Η προσομοίωση σε υπολογιστικό μοντέλο των δικτύων ύδρευσης για τον εντοπισμό της θέσης αλλά και του μεγέθους της διαρροής αναδεικνύεται ως ένα σημαντικό εργαλείο. 

Στην Κύπρο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος "Editor" ένα πρωτοποριακό σύστημα παραβολικού ηλιακού συλλέκτη με θερμότητα. Η εγκατάσταση είναι στη βιομηχανία της ΚΕΑΝ, η μεγαλύτερη βιομηχανία χυμών στην Κύπρο και ως σύστημα αποθήκευσης θερμότητας χρησιμοποιεί μπετόν.

Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται ενδεικτικές δοκιμές και μετρήσεις σε συνθετικούς μονωτήρες, επιλεγμένες με κριτήριο την όσο το δυνατόν μικρότερη διάρκεια εκτέλεσης τους και τη λήψη όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστων αποτελεσμάτων. 

Η ποιότητα των τελικών προϊόντων διεργασιών ακριβείας καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από την ποιότητα της επιφάνειας με πιο χαρακτηριστικά μεγέθη το χρώμα, την τραχύτητα και το πάχος της τελικής επίστρωσης. 

Εδώ και καιρό έχουν γίνει γνωστά τα ενεργειακά σχέδια Ελλάδας και Αιγύπτου σύμφωνα με την Deutsche Welle. Στα πλαίσια του "Greece-Egypt Interconnection” (Gregy Project) οι δύο χώρες πρόκειται να συνδεθούν μέσω ενός υποθαλάσσιου καλωδίου, το οποίο θα μεταφέρει πράσινη ενέργεια από την Αίγυπτο στην Ελλάδα και από εκεί να μεταφέρεται προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Σε νέο διαγωνισμό με σκοπό την σύναψη συμφωνίας για τα υποβρύχια καλωδιακά έργα εναλλασσόμενου ρεύματος των διασυνδέσεων των Δωδεκανήσων και τον νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου προκηρύσσει ο ΑΔΜΗΕ. 

Σε άμεση ενεργοποίηση του νέου Ταμείου Απανθρακοποίησης Νησιών, για τον μετασχηματισμό της Ρόδου σε βιώσιμο και ανθεκτικό τουριστικό προορισμό. Η δράση αυτή προέρχεται από τρεις πυλώνες, με τις ΑΠΕ να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στα έσοδα του Ταμείου. 

Η τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και η μείωση των εκπομπών CO2, είναι καθοριστικοί παράγοντες για τη βιωσιμότητα μιας επένδυσης. Τα τελευταία χρόνια, και παρά το υψηλό κεφαλαιουχικό κόστος ολοένα και περισσότερα έργα αντλησιοταμίευσης προγραμματίζονται και υλοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία Πλεύσις Μονωτική ΙΚΕ ανακοινώνει την επιτυχημένη της παρουσία στην έκθεση Climatherm Energy 2024. Με μεγάλη χαρά, η εταιρεία μας υποδέχτηκε τους επισκέπτες στο περίπτερό της, ευχαριστώντας θερμά τους παρευρισκομένους, και ιδιαίτερα τους συνεργάτες μας, για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3º Διεθνές Συνέδριο ΕΛΙΠΥΚΑ για την Πυροπροστασία των Κατασκευών με θέμα την αιχμή της τεχνολογίας στην πυροπροστασία των κατασκευών, που διοργάνωσε το ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ. στις 5 & Απριλίου, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Page 1 of 51

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ